Известие

Collapse
No announcement yet.

Въпрос относно лампичка (дюза) на таблото.

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Въпрос относно лампичка (дюза) на таблото.

Та значи питането ми е следното, има една лампа на таблото като праскалка ( диуза ) или нещу подобно която алармира че има някакав проблем най вероятно в горивната система . Но тя ми се вклучва не постоянно само при по дълаг път примерно повече от 30 км и светка изгася ли колата замалко при повторно палене пак спира за този период, докато не измина пак толкова пат постоянно каране. А колата има някакав проблем нз точно на какво се далжи но сутрин на студена кола пали бес проблем но като дам гас колата едвам варви случва се и да глахне и да забива муцуната ....тва при студена после се пооправя но пак няма достатачна мощност на по високи обороти ..абе с 2 думи не е както трява .. И изкам да по питам тази лампичка на таблото какво точно означава и от кои неща може да се далжи този неварвеж на колата....дали са свещи..дачици ..дебитометри или нещо друго ?? на комп диагностика отчете ламбдна сонда ..дали е тя и е от нея че маистора каза може да са се натрупали нещо грешки а-у и че можело тя да си е наред .

Колата е алфа ромео 156 1.8 2000г 99 на стакла
    Last edited by Old Fox; d.m.y г., 08:57.

колега при мен се оказа точно това ламбда сонда и покраи нея и дебитомерче,след смяната им колата се оправи
    sigpicAlfa Romeo 156 1.8ts-2000г
    Alfa Romeo 156 2.0ts-1998г

Comment

да започне от читава ламбда да сложи. Дебитомер се оправя, ако не е скъсана жицата или някой не го е чистил с каквото трябва и както трябва. А и зависи от модела
      Аколкото до това "И изкам да по питам тази лампичка на таблото какво точно означава и от кои неща може да се далжи този неварвеж на колата" - колкото правописни грешки имаш в целия пост от толкова неща зависи дали тази лампа ще свети.
      Стегни се - излагаш марката! (приятелска забележка)
      Last edited by 33Dandy; d.m.y г., 19:29. Основание: допълнение

Comment

Човек който може да ползва правилно диагностичната апаратура и да мисли върху грешките ще ти даде точен отговор. Ламбда сондата се вижда дали е читава или не при диагностика Светене е възможно е от кофти гориво дори.
        Моят съвет е - За да не даваш пари заради предположения- читав диагностик, който като чете- мисли.
        Гипотеза о боге дает ни с чем не сравнимую возможность абсолютно все понять, абсолютно ничего не узнавая
        sprint tropheo
        155/1.8
        156/2.0 Selespeed

Comment

предлагам да се направи важна тема "Действия при светване на дюзата или двигателчето на таблото" и в темата да пише "направете компютърна диагностика"
          1.9JTD 105+

Comment

Първоначално публикувано от gjulizar83 Покажи съобщение
            предлагам да се направи важна тема "Действия при светване на дюзата или двигателчето на таблото" и в темата да пише "направете компютърна диагностика"
            Само ще допълня,при компетентен диагностик.
            Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

Първоначално публикувано от myato Покажи съобщение
              Само ще допълня,при компетентен диагностик.
              Тамън мислех да го напиша същото

Comment

компетентен не е всеки за съжаление. да кажем сервизите в форума са компетентни но те са на далече за някой хора. предлагам също да има тема в която всеки който квото може да направи да се впише. аз например мога да помагам на хора от асеновград с диагностика(безплатно). някой друг от друг град да си напише примерно че може да прави и той диагностика и като дойде някой съгражданин и му направа диагностика и покаже дадена грешка, да е напише в форума и да го насочат по компетентните какво да прави. така вместо темата да е "светна ми няква ламба, фърляйте боб" да е " даде ми грешка P1000. колата има такива и такива симптоми" и да четем решението на проблема. просто ми писна да чета едно и също вече. нека да направим нещо по въпроса. форума е доста ценен. доста неща съм си оправил сам благодарение на форума. или ако не е благодарение на форума, поне ми е дал някаква насока.
                1.9JTD 105+

Comment

Първоначално публикувано от gjulizar83 Покажи съобщение
                  Това прилича на един виц от близкото минало - "Дишай ... не дишай ... дишай ... не дишай ..."

Сега сериозно. На по-новите модели си пише направо: Distant to service 0 km! Като ви заболи зъб, отивате на зъбар, колата ако я боли - ми водете я в сервиз. И аз мога да ви извадя зъба с клещите, но не съм сигурен дали това е най-правилното. Щото не съм зъболекар!

Comment

Ама има и сервизи и .... "сервизи". То като при зъболекарите. Аз например в два от гореописаните в раздел сервизи няма да стъпа, а ... те били три. Ходя само при един и съм много, много доволен!!! Не цитирам имена, не насаждам отношение - мое мнение и опит

Comment

Ами за съжаление на много хора, времето на ладите и москвичите отмина. Тогава можеше лесно да се каже- делко, свещи, чукче-наковалня, кондензатор. Отваряш и визуално установяваш дали са читави или не. Хващаш разпределителя и можеш и на ухо да нагласиш аванса. Сега си трябва техника за диагностициране и хора които могат да работят с нея. защото силата е нищо без контрол...
                      Гипотеза о боге дает ни с чем не сравнимую возможность абсолютно все понять, абсолютно ничего не узнавая
                      sprint tropheo
                      155/1.8
                      156/2.0 Selespeed

Comment

..... силата е нищо без контрол...

Това е на Pirelli или на Good Year не помня вече ама е верно?
                        156 2.4 jtd 2001 Sportwagon Sony,Hertz,Boss & JBL sound
                        KONI sport adjustable suspension kit,Big BREMBO brake kit
                        Cinquecento 1.1i 1998 Sporting
                        Subaru İmpreza 2000 turbo 1999 Sportwagon

Comment

Към колегата пуснал темата
                          1) Щом показва диагностиката ламбда, какъв е смисъла да се пита във форума -смени я
                          2) В "Общ технически" раздел има достатъчно теми, които ще те ориентират къде да отидеш в зависимост от това къде живееш
                          3) Научи се да пишеш грамотно. Заболя ме главата докато ти прочета поста, а докато му маркирам всички грешки стана обяд. Само в заглавието имаш 3 грешки
                          Alfa Romeo 156 1.8 T.S,'98
                          ZAZ Tavria 1.1, '95 - взеха я
                          Pinky: "He that is gentle to the brutal will end up being brutal to the gentle"

Comment

Working...
                          X